Preitaart met spekjes

    Preitaart met spekjes

    4keer bewaard
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere hartige taart met zelfgemaakte bodem, gevuld met prei en spek en bestrooid met oude kaas. Ik gebruik een bakvorm van 24 cm doorsnee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 175 gr bloem
    • 85 gr koude boter
    • 4 eetlepels water
    • 1 pakje Mon Chou
    • 50 ml melk
    • 3 eieren
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel peper
    • 150 gr geraspte oude kaas
    • 2 plakken (100 gr) ontbijtspek, in reepjes
    • 4 niet te dikke preien (600 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng bloem, koude boter en water en kneed hiervan een samenhangend, soepel deeg. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ronde bakvorm van 24 cm doorsnee in.
    3. Halveer de preien in de lengte en snij in stukken. Kook de prei 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
    4. Bak het spek in een koekenpan zonder olie uit. Laat uitlekken op keukenpapier.
    5. Klop de Mon Chou los met melk. Voeg eieren, kerrie, zout en peper toe en klop goed door.
    6. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit, zodat je de bakvorm ermee kunt bedekken (inclusief de rand). Verdeel hierover het uitgebakken spek en vervolgens de prei. Schenk het Mon Chou mengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.
    7. Zet de hartige taart één richel onder het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren