Amandelspijs zelf maken

    Amandelspijs zelf maken

    29keer bewaard
    50min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Het was wel een klus om eerst de amandelen te weken en ze daarna één voor één te pellen, maar m'n nichtjes hielpen mee en dat was heel gezellig! Dit recept maakt genoeg spijs voor mijn speculaastaartrecept.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 150 gr hele amandelen
    • 100 gr poedersuiker, gezeefd
    • 1 ei (alleen het eiwit)
    • 1,5 eetlepel amandelextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Week de hele amandelen ong. 20 minuten in een kom met 500 ml kokend water. Spoel ze daarna af met koud water, en dan begint het pelwerk...
    2. Haal één voor één de vliesjes van de amandelen. Deze moeten heel gemakkelijk loslaten. Je kunt de amandel er uitknijpen, maar pas op dat de noot niet de hele kamer doorvliegt!
    3. Doe alle gepelde amandelen in een blender of keukenmachine en maal even kort fijn tot het aanvoelt als nat zand.
    4. Doe het amandelmeel in een grote kom en roer nu het eiwit, de gezeefde poedersuiker en het amandelextract erdoor. Goed roeren tot een romig mengsel. Als het niet romig genoeg is, voeg dan wat van het eigeel toe (maar klop dat eerst even goed los). Zet het mengsel in de koelkast. Laat het het liefst een nachtje in de koelkast staan voor gebruik (dan is het nog lekkerder).

    Tip

    Als je een gevulde speculaastaart maakt, is het mooi om een paar blanke amandelen te bewaren ter versiering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Marjel
    van
    4

    Met geblancheerde amandelen is dit zo gepiept. Als je ze nog moet pellen, dat ben je wel even bezig. Het resultaat was erg lekker! - 16 okt 2012

    van
    3

    Als je er nu eidooier voor gebruikt ipv het eiwit komt de smaak beter over. 5 gr citroenrasp toevoegen ook voor de smaak. Gebruik bij 150 gr amandelen ook 150 gr poedersuiker, dan heb je spijs 1:1 zoals de bakker het ook gebruikt. Maak de spijs liefst een paar dagen van te voren en berwaar in de koelkast . - 11 nov 2013

    1

    Was op zoek naar een recept voor pompoensoep. Kom hierop terecht en ga nu appeltaart met spijs maken. Dit weekend wordt er dus weer niet gelijnd😀 - 31 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren