Geitenkaashapjes (in bladerdeeg)

    Geitenkaashapjes (in bladerdeeg)

    11keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kleine bakjes van bladerdeeg, gevuld met een mengsel van ei, slagroom, geitenkaas en lente-ui. Een mooi voorgerecht of hapje voor een feestelijke gelegenheid. Je kunt kopjes of ramekins gebruiken als bakje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 lente-uitjes
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel boter
    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 100 ml slagroom
    • 3 eieren
    • 200 gr geitenkaas, in kleine stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 6 vormpjes (kleine kopjes of ramekins) in.
    2. Snij de lente-ui fijn. Meng de gedroogde basilicum met 1 eetlepel (zachte) boter.
    3. Besmeer elk plakje bladerdeeg met de basilicum-boter. Bekleed vervolgens de vormpjes met het bladerdeeg (basilicum boter aan de binnenkant).
    4. Klop de eieren los met de slagroom. Meng de lente-uitjes erdoor en de geitenkaas. Verdeel het mengsel over de bladerdeegbakjes.
    5. Bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren