Pistachepesto

    Pistachepesto

    3keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzonder recept voor pesto, deze wordt namelijk gemaakt met pistachenoten. Erg lekker! Heerlijk door allerlei gerechten, of gewoon als spread op een toastje of stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 ml extra vierge olijfolie
    • 2 romatomaten, ontveld en in blokjes
    • 1 bosje peterselie (25 gr)
    • 1 bosje basilicum (25 gr)
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 150 gr gepelde pistachenoten
    • zout en peper
    • 1/2 dopje cognac of rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit twee eetlepels olie en bak hierin de tomaten 3-4 minuten op laag vuur.
    2. Snij het blad van peterselie en basilicum grof.
    3. Doe de tomaten, kruiden, knoflook, citroenrasp en pistachenoten in de keukenmachine en pureer tot een vrij grof, maar egaal mengsel.
    4. Roer geleidelijk de rest van de olie erdoor, tot een mooie dikke saus. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels cognac of rum.
    5. Bewaar in de koelkast (met een laagje olie erbovenop).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren