Portugese pasteitjes

    Portugese pasteitjes

    9keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zoete, Portugese taartjes van bladerdeeg met een vulling van banketbakkersroom met advocaat. Een heerlijk gebakje!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 taartjes

    • 12 plakjes bladerdeeg
    • 40 gr custardpoeder
    • 250 ml halfvolle melk
    • 250 ml kookroom
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 3 eetlepels advocaat
    • 3 eetlepels suiker
    • poedersuiker
    • kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 40min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en steek hier rondjes uit met een doorsnee van 9 cm. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in en bekleed ze met de bladerdeegrondjes. Zet ze in de koelkast.
    2. Meng de custardpoeder met 100 ml melk en roer tot een glad mengsel. Breng de rest van de melk aan de kook op laag vuur. Roer het custardpapje erbij en laat al kloppend binden. Roer de room, citroenrasp en advocaat erbij. Laat het mengsel een halfuurtje afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 240°C.
    4. Vul de (met bladerdeeg beklede) holtes met de vla en bak de pasteitjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Verwarm de grill op de hoogste stand.
    6. Bestrooi de bovenkant van de pasteitjes met suiker en laat licht kleuren onder de grill.
    7. Laat de pasteitjes 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster afkoelen tot lauwwarm.
    8. Bestrooi de pasteitjes dik met poedersuiker en bestuif met kaneel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren