Echte tiramisu

    Echte tiramisu

    13keer bewaard
    2uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Vrienden vragen me altijd of ik dit recept voor tiramisu met ze wil delen. Bij deze deel ik het met iedereen!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 tiramisu

    • 4 eierdooiers (van grote eieren, anders van 5 kleine eieren)
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 gr mascarpone
    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 175 gr lange vingers
    • 160 ml gezette koffie
    • amaretto, naar smaak (of cognac, maar ik gebruik altijd amaretto)
    • 2 eetlepels cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Zet de koffie en laat afkoelen.
    2. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los de gelatine op in 2 eetlepels net niet meer kokend water. Laat afkoelen tot kamertemperatuur (dit luistert vrij nauw: al je straks met te hete gelatine mengt met het mascarponemengsel dan gaat het klonten. Maar als het gelatinemengsel te koud is dan wordt het al stijf voordat je het gemengd hebt).
    3. Terwijl de gelatine weekt/afkoelt: Doe de dooiers, suiker en vanillesuiker in een kom en mix met de mixer met garden minimaal 5 minuten op de hoogste stand (de suiker is dan volledig opgelost en de eidooiers worden lichtgeel). Mix er dan de mascarpone door en tot slot de gelatine. Meng de amaretto met de koffie.
    4. Bekleed de bodem van de schaal met lange vingers (doe steeds de suikerkant naar beneden, dan nemen ze de koffie met drank beter op). Besprenkel met de helft van het koffie/drankmengsel. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk glad. Herhaal deze handelingen en zorg ervoor dat de bovenste laag het mascarponemengsel is.
    5. Zet de schaal goed afgedekt (het gerecht neemt snel koelkastsmaakjes over) ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.
    6. Bestrooi vlak voor het opdienen met cacaopoeder.
    7. Smullen maar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik ga het maken met kerst ziet er lekker uit - 12 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren