Bietenstamppot met appel en spekjes

    Bietenstamppot met appel en spekjes

    12keer bewaard
    40min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige stamppot met geraspte bieten en spekjes wordt geserveerd met gebakken schijfjes appel. Winter op z'n top!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gr aardappels
    • zout en peper, naar smaak
    • 500 gr gekookte en geschilde bieten
    • 150 gr magere spekreepjes
    • 2 steeltjes lenteui, fijngesneden
    • 25 gr boter
    • 2 appels, geschild en in partjes
    • 100 ml crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de aardappels met weinig water en een beetje zout gaar in ongeveer 25 minuten.
    2. Verwarm de geschilde en gekookte bietjes in een pannetje met warm water. Rasp ze daarna met je grofste rasp.
    3. Bak in een grote koekenpan de spekreepjes in ong. 7 minuten op laag vuur. Voeg de gesneden lenteui toe en bak 3 minuten mee.
    4. Smelt in een andere koekenpan de boter en bak de appelpartjes ong. 6 minuten op laag vuur, keer ze na 3 minuten om.
    5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche toe en roer ook de bieten en spekreepjes erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verwarm de stamppot goed door op het vuur en garneer de stamppot vervolgens met de gebakken appelschijfjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Ik wou deze recept al een paar weken maken en het is echt lekker!! De zoetigheid van de rodebieten en de zoutjeheid van de spekjes is de juiste combinatie! Ik moet altijd jus bij mijn stamppot hebben maar deze keer is het echt niet nodig!! - 04 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren