Zwitserse kaasfondue

    Zwitserse kaasfondue

    6keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    In dit recept voor kaasfondue gaan 4 soorten kazen. Lekker met stokbrood, maar ook met (rauwe) groenten.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100 gr geraspte Gruyère
    • 100 gr geraspte Emmentaler
    • 100 gr geraspte Appenzeller
    • 100 gr geraspte Vacherin
    • 1 teentje knoflook
    • 150 ml droge witte wijn
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 borrelglaasje Kirsch
    • snufje nootmuskaat
    • 1 stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Wrijf de fonduepan in met een doorgesneden teen knoflook.
    2. Schenk de wijn in de fonduepan en verwarm dit tot tegen het kookpunt. Voeg dan de kaas, beetje bij beetje, al roerend toe, tot alle kaas is gesmolten.
    3. Breng op smaak met peper, Kirsch en nootmuskaat. Warm het mengsel door tot tegen het kookpunt en serveer met stokbrood. Hou warm op een réchaud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren