Sauce Béchamel

    Sauce Béchamel

    5keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor bechamelsaus. Heerlijk over lasagne, maar ook over in ham gerolde prei of witlof uit de oven. Ook gekookte spruitjes worden lekkerder met bechamelsaus!

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 gr boter of margarine
    • 40 gr bloem
    • 500 ml melk
    • zout, peper, nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de boter in de pan en laat op laag vuur helemaal smelten. Strooi de bloem erbij en meng dit vlug, tot het mengsel schuimachtig wordt. Daarna alle koude melk erbij gieten en goed roeren tot alles opgelost is. Van het vuur halen en naar smaak kruiden met zout, peper en nootmuskaat.

    Variatie

    Ik doe door de bechamelsaus vaak ook wat fijngehakte ham.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren