Bloemkoolstamppot

    Bloemkoolstamppot

    6keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Gemakkelijk recept en lekker! Met succes heb ik deze bloemkool/broccoli stamppot voor vrienden klaargemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
    • 1/2 bloemkool, in stukjes
    • 1/2 broccoli, in stukjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 150 à 200 ml hete melk
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 100 gr achterham, in reepjes
    • 150 gr mosterdkaas, in kleine blokjes
    • 25 gr boter (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de aardappels met de bloemkool en broccoli in een pan met weinig water en een beetje zout gaar in ongeveer 25 minuten. Giet af en stamp alles samen fijn met een stamper. Stamp voor een smeuïgere puree de hete melk erdoor.
    2. Roer de nootmuskaat erdoor met de achterham en blokjes mosterdkaas. Verwarm de stamppot goed door, zodat de kaas gaat smelten. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Roer eventueel nog de boter door de stamppot voor een extra romige smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren