Couscous met koriander, kikkererwten, geroosterde amandelen en gearomatiseerde rozijnen

    Couscous met koriander, kikkererwten, geroosterde amandelen en gearomatiseerde rozijnen

    5keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In Frankrijk een banale maaltijd, in Zwitserland heb ik er veel succes mee. Meer dan genoeg voor vier personen. Ik kook dit in minder dan een uur, ook voor 12 personen of meer.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippenpoten, in twee stukken gesneden
    • 4 schijven lamshals of lamsschouder
    • 8 merguez-worstjes
    • 3 uien
    • 3 tenen knoflook
    • 2 grote blikken geschilde tomaten
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 4 theelepels ras el hanout, een kruidenmengsel van de Marokkaan
    • 4 grote wortels, in plakken
    • 1 grote aubergine, in blokjes
    • 2 grote courgettes, een beetje schillen, in blokjes
    • Eventueel wat venkel en knolselderij in blokjes
    • een handvol rozijnen, geweld in water met een scheutje sinaasappelbloesemwater
    • een handvol kikkerwten, 24 uur geweekt, en ongeveer 40 minuten gekookt in water met kummel, mogen niet te gaar zijn, anders kan je ze net zo goed uit een blik halen
    • een handvol amandelstiften, geroosterd in een droge ijzeren pan
    • een handvol koriander, grof geknipt
    • 2 koppen tarwegries voor couscous, toebereiden volgens instructies op pak
    • 1 rode en 1 gele paprika, in stukken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Braad de kip aan in weinig olie, uit de pan halen.
    2. Braad de lamshals aan, uit de pan halen.
    3. Uien en knoflook aanbraden, moeten een beetje kleur aannemen, uit de pan halen.
    4. Een slok water in de pan, aanbaksel oplossen en over het vlees gieten.
    5. Alle grofgesneden groenten in wat olie even aanbraden, ras el hanout toevoegen, even meebraden, tomaten, tomatenpuree en wat zout toevoegen. Kip, lam en uien toevoegen, eventueel wat water, alles moet net bedekt zijn. Minstens een uur laten sudderen.
    6. Merguez tien minuten bakken in een droge teflonpan, vet weggooien.
    7. Serveren met harissa uit de tube. Klaar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren