Risotto met wintergroenten

    Risotto met wintergroenten

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Al mijn recepten zijn varianten van andermans recepten, maar dit heb ik zelf bedacht, en nooit bij iemand anders gegeten. Hoeveelheid voor twee personen. De foto is niet flatteus, met het venkelgroen ziet het er mooier uit.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 kop wortels, in blokjes
    • 1 kop venkel, in blokjes
    • 1 kop selderijknol in blokjes
    • 1 kop risottorijst, geen andere rijst gebruiken!
    • 1 kop witte wijn, droog, niet duur
    • 3 koppen bouillon, bijvoorbeeld kippenbouillon
    • 50 gram vers geraspte parmesaanse kaas
    • 50 gram boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de uien in wat olie, tot ze net even kleur aannemen.
    2. Voeg de rijst toe, even meebakken tot de korrels glazig worden.
    3. Voeg de groente toe, twee koppen bouillon en de wijn.
    4. Op een heel klein pitje in 25 minuten beetgaar laten worden, eventueel bouillon en water toevoegen, af en toe roeren. De risotto moet een beetje vloeibaar blijven.
    5. Kaas en boter en vers gemalen zwarte peper toevoegen, omroeren.
    6. Lekker met bijvoorbeeld sla en lamskoteletten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren