Champignonrijst

    Champignonrijst

    10keer bewaard
    30min


    514 personen hebben dit gemaakt

    Rijst veredeld met champignons, knoflook en ui. Dit recept is met zowel witte als volkorenrijst lekker en je kunt ook wilde rijst toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • klontje boter
    • 6 champignons, grof gesneden
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 1 lente-ui, versnipperd
    • 450 ml kipbouillon
    • 200 gr witte rijst
    • handje gehakte verse peterselie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een pan op matig hoog vuur de boter smelten en daarin champignons, knoflook en lente-ui bakken tot de champignons gaar zijn en het vocht verdampt is. Kipbouillon en rijst erdoor roeren.
    2. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Het vuur lager zetten, de pan afdekken en 20 minuten zachtjes laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ik lust geen champignons maar heb het voor mijn vriend gemaakt, hij vond het heerlijk Ik heb gele rijst gebruikt - 01 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren