Pasta met gerookte zalm

    Pasta met gerookte zalm

    5keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze pastamaaltijd met een romige saus van zalm en courgette is keer op keer smullen geblazen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 300-400 gr farfalle pasta (strikjespasta)
    • 2 kleine sjalotten, fijngesneden
    • 1 kleine rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
    • 1 courgette
    • 300 gr gerookte zalm, in reepjes
    • 100 ml visbouillon (van tablet)
    • 250-300 ml slagroom
    • 3 eetlepels gezeefde tomaten (optioneel)
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 tot 2 eetlepels dille, fijngesneden
    • citroensap
    • zout en peper
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
    2. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de sjalotten, rode peper, courgette en zalm, ong. 1 minuut.
    3. Giet de visbouillon erbij en laat 2-3 minuten zachtjes koken.
    4. Voeg slagroom, tomatenpuree en gezeefde tomaten toe, roer, en laat nog 3 minuten pruttelen, zodat de saus dikker wordt.
    5. Voeg de dille toe en schep de pasta daarna door de saus.
    6. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
    7. Garneer met Parmezaanse kaas bij het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren