Tortilla ovenschotel

    Tortilla ovenschotel

    5keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Tortilla ovenschotel met gehakt en groenten met een heerlijke romige saus van kaas en zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 300 gr gehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 zak roerbakchampignons
    • klein blikje maïs
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 1 courgette, in dikke plakken gesneden
    • 1 grote pot bruine bonen, zonder sap
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • versgemalen peper
    • zout
    • enkele druppels tabasco
    • 4 tortilla's (doorsnede 25 cm)
    • ijsbergsla, in reepjes gesneden
    • 100 gr feta
    • 125 gr zure room
    • 50 gr geraspte kaas
    • paprikapoeder, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin eerst het gehakt ong. 3 minuten, en voeg daarna de ui, champignons, maïs, paprika en courgette erbij, en bak nogmaals 3 minuten. Giet de bonen af en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook komijn, peper, zout en tabasco toe.
    2. Verwarm de tortilla's in een warme koekenpan, oven op 180°C, of in de magnetron. Ze moeten soepel worden. Leg ze naast elkaar en verdeel de ijsbergsla en feta over de tortilla's. Verdeel dan de gehakt/groentevulling erover. Vouw de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze daarna op. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
    3. Verdeel de zure room over de tortilla's en strooi daarna de kaas en paprikapoeder erover. Zet het gerecht even in de oven onder de grill totdat de kaas is gesmolten.
    4. Serveer deze tortilla-ovenschotel met een tomatensalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren