Vegetarische paprika curry

    Vegetarische paprika curry

    4keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Romige vegetarische curry met quorn en rode en gele paprika. Een kleurrijke en smakelijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 7 eetlepels olijfolie
    • 500 gr krielaardappeltjes
    • 500 gr rode paprika, in stukjes van 1 cm gesneden
    • 400 gr gele paprika, in stukjes van 1 cm gesneden
    • 300 gr stukjes quorn
    • 200 gr ui, in stukjes
    • 100 gr amandelen
    • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel kummel
    • 1 theelepel kardamom
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 400 ml groentebouillon
    • 300 gr basmatirijst
    • 1 bosje koriander
    • 100 ml slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • kokos (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de aardappeltjes in 5 eetlepels olijfolie goudgeel in ong. 8 minuten. Voeg de paprika, quorn, ui, amandelen en knoflook toe en bak dit alles 3 minuten mee. Voeg in de laatste minuut koriander, kummel, kardamom en kerriepoeder toe.
    2. Giet er de groentebouillon erbij, en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    3. Roer er als laatste de rest van de olijfolie door en laat 4 minuten staan. Voeg slagroom aan de curry toe en warm de curry weer op. Bestrooi met korianderblaadjes (en eventueel wat kokosrasp) en serveer met de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren