Curry met ei

    Curry met ei

    5keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Eiercurry met kokosmelk en tomatensaus. Lekker om met sperzieboontjes of een frisse komkommersalade te serveren. Erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eieren
    • 2 eetlepels olie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
    • 1,5 eetlepel milde Indiase currypasta (uit een pot of pakje)
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 pak (van 2 stuks) voorgebakken naanbroden
    • 1/2 blik kokosmelk/santen, of meer naar smaak
    • 1 fles (van 720 ml) biologische passata, of minder naar smaak
    • 2 eetlepels vissaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Kook de eieren in een pannetje met water in 8 minuten hard.
    2. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en gember, ong. 4 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak even mee. Voeg dan ook de tomatenblokjes toe, en bak 3 minuten mee. Voeg 100 ml water toe en verwarm zodat de saus gaat indikken. Voeg naar smaak santen en passata toe. Voeg vervolgens de vissaus toe en roer zachtjes door.
    3. Bak het naanbrood in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    4. Pel de eieren, laat ze heel. Leg de eieren in de saus en verwarm 2-3 minuten. Serveer de curry met het warme naanbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren