Groentecurry met ei

    Groentecurry met ei

    4keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Curry met kokosmelk, groenten, aardappel en ei. Erg lekkere curry en vegetarisch!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren
    • 1 kilo aardappelen (vastkokend), geschild en in blokjes van 3 cm gesneden
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 bosje lente-uien, in stukjes
    • 2 kleine rode paprika's, in stukjes
    • 300 gr sperziebonen, in stukjes
    • 300 gr witte kool, in smalle sliertjes
    • 4 cm verse gemberwortel, geraspt
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels currypasta (uit een potje)
    • 200 ml groentebouillon
    • 200 ml kokosmelk uit blik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Zet een pannetje met water op en kook de eieren in 8 minuten hard. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van 3 cm. Was, snij en rasp de andere groenten (zie ingrediëntenlijst).
    2. Verhit de olie in een wok en bak de ui, knoflook en gember, ong 1 minuut en bak dan de currypasta mee, ong. 2 minuten.
    3. Voeg lente-ui en kool toe en laat 3 minuten meebakken. Voeg de rest van de groenten en de aardappelblokjes toe. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het gerecht ong. 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
    4. Pel de eieren, maar laat ze heel want anders vallen de dooiers eruit. Roer als het gerecht bijna klaar is de eieren door de curry.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Tja, dit klinkt als een lekker recept, maar welke currypasta voeg je precies toe? Want er zijn zoveel verschillende soorten en het is een nogal essentieel onderdeel... Groene of rode of gele, of misschien wel massaman of weer heel iets anders? D: - 03 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren