Soesjes

    Soesjes

    69keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk recept voor soesjes (of ook wel profiteroles), dat niet kan mislukken. Het soesjesdeeg rijst in de oven, waardoor het hol van binnen wordt. Vul de soesjes met slagroom en top met gesmolten chocola! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 -25 soesjes

    • 110 gr boter, in blokjes
    • 240 ml water
    • 1/4 theelepel zout
    • 125 gr bloem
    • 4 eieren
    • 300 ml slagroom
    • 200 gr chocola, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Breng water met boter aan de kook in een grote steelpan. Roer bloem en zout erdoor, tot het mengsel een bal wordt. Doe het deeg in een mengkom en meng met een houten lepel of een handmixer de eieren er een voor een door. Mix goed door. Schep steeds een eetlepel van het mengsel op een bakplaat.
    3. Bak de soesjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. De binnenkant moet droog zijn. Prik een kant in om de stoom eruit te laten. Laat ze afkoelen en drogen op een rooster.
    4. Klop ondertussen de slagroom stijf.
    5. Als de soesjes afgekoeld zijn, kun je ze voorzichtig opensnijden en vullen met slagroom. Besprenkel met gesmolten chocola.

    Video

    Soesjes
    Soesjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    keukenprinsesje2001
    3

    echt heerlijk met die chocola er bij ik heb het in mijn zelf geschreven kookboek en dat komt binnenkort in de winkel!!!!! - 11 mei 2013

    1

    super lekker en heb er wel vanille suiker er op gedaan heerlijk MOET JE PROBEREN - 29 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren