Champignonvulling

    Champignonvulling

    1keer bewaard
    1uur30min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vulling op basis van champignons, appel en kruiden. Dit recept volstaat voor een kalkoen van 5 kg.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 500 gr verse champignons, in plakjes
    • 100 gr boter
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 theelepel hartige kruidenmix
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1,25 kg paneermeel
    • 350 ml hete kipbouillon
    • 2 eieren, geklopt
    • 4 appels, geboord, geschild en in blokjes
    • handje verse gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Een ovenschaal van 23x33 cm met boter invetten. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. De champignons afspoelen, droogdeppen en in vieren snijden. De boter in een grote koekenpan verhitten en daarin champignons, ui, en selderij 5 minuten sauteren. Van het vuur nemen en kruidenmix, zout en peper erdoor roeren.
    3. In een grote kom paneermeel, bouillon en eieren vermengen. Champignonmengsel, appel en peterselie toevoegen en goed vermengen. In de ovenschaal scheppen.
    4. De ovenschaal afdekken en 45 minuten bakken. Vervolgens 15 minuten onafgedekt bakken tot de bovenkant bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren