Thaise Quorn curry

    Thaise Quorn curry

    5keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Groene Thaise curry met stukjes Quorn en verse groenten, geserveerd met rijst. Een lekker vers vegetarisch gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje (van 175 gr) Quorn stukjes (naturel)
    • 300 gr pandanrijst
    • 4 eetlepels Japanse sojasaus
    • 400 gr winterwortel, in dunne lange plakjes gesneden
    • 2 eetlepels olie
    • 4 steeltjes bosuien, in stukjes
    • 1 eetlepel groene Thaise currypasta
    • 150 gr peultjes, gehalveerd
    • 1 rode of gele paprika, in stukjes
    • 400 ml kokosmelk
    • 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
    • 1 limoen, in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Marineer de Quorn stukjes met de sojasaus en laat 5 minuten staan. Snij de wortels in stukken van 5 cm, snij die doormidden en snij er vervolgens lange, dunne plakjes van.
    2. Verhit olie in een wok en bak hierin de bosui 1 minuut. Voeg de currypasta, Quorn, wortel, peultjes, en paprika toe. Voeg kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Het gerecht is klaar als de groenten beetgaar zijn.
    3. Schep de Quorn curry op 2 borden, en garneer met koriander en schijfjes limoen. Serveer met de rijst.

    Tip:

    Let bij het kopen van de currypasta er op dat in veel currypasta's vissaus zit, en dan is het gerecht niet meer vegetarisch! Er zijn ook vegetarische currypasta's te koop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren