Tompouce met gebakken appel en gember/kaneelmascarpone

    Tompouce met gebakken appel en gember/kaneelmascarpone

    6keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Super lekker toetje, verjaardagsgebak, of tussendoortje. Maak je tompoucen vanaf nu zelf met dit makkelijke recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 velletjes roomboterbladerdeeg
    • poedersuiker
    • 100 gr mascarpone
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • rasp van 1/3 citroen
    • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 appels, geschild en in dunne schijfjes
    • 1 eetlepel roomboter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C (of 210°C voor hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij alle 4 de bladerdeegplakjes doormidden en prik flink in met een vork (anders gaan ze teveel rijzen). Bak de 8 stukken bladerdeeg lichtbruin in ong. 15 minuten.
    2. Haal het bladerdeeg uit de oven en bestrooi gelijk met poedersuiker dat je door een zeefje schudt. Zet weer terug in de oven, en bak nog 1 minuut zodat de suiker karameliseert. Zet opzij en laat afkoelen.
    3. Pak een kom en klop met een mixer de mascarpone samen met de citroenrasp, kaneelpoeder, gember, en 2 eetlepels suiker.
    4. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de stukjes appel met de resterende suiker (2 eetlepels). Bak tot de suiker is gekarameliseerd. Laat de appels goed afkoelen.
    5. Leg steeds 2 bladerdeeghelften voor je neer en besmeer 1 helft met de mascarponecrème. Leg daarop dakpansgewijs de plakjes appel en leg de andere helft bladerdeeg erbovenop. Doe dit 4 keer, om 4 tompoucen te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jankie
    van
    0

    Ik heb kweepeer en appel gebruikt. De kweepeer geschild, in partjes, en een paar minuten in de magnetron voorgegaard. Was een lekkere combinatie! - 22 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren