Ravioli met gedroogde tomaten en ham

    Ravioli met gedroogde tomaten en ham

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ravioli met de overheerlijke smaak van zongedroogde tomaatjes. Je kunt de ravioli ook vervangen door tagliatelle of spaghetti.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr verse ravioli met ricotta en spinazie
    • 1 potje (van 280 gr) gedroogde tomaten (op olie), in stukjes
    • 3 eetlepels olie (van de gedroogde tomaten)
    • 250 gr champignons, in vieren gesneden
    • 2 preien, in dunne ringen gesneden
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 6 dunne plakjes schouderham, in reepjes gesneden
    • 200 ml slagroom (of crème fraîche)
    • 50 gr gemalen parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Doe de 3 eetlepels olie (van de pot gedroogde tomaten) in een pan en bak hierin de champignons, prei en Italiaanse kruiden ong. 5 minuten op matig vuur.
    3. Voeg de wijnazijn, zout en peper toe. Voeg dan de ham en gedroogde tomaat toe en roer de slagroom erdoor. Verwarm op laag vuur.
    4. Meng de ravioli samen met de saus en strooi parmezaanse kaas over het gerecht bij het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren