Tofu roerbakschotel

    Tofu roerbakschotel

    3keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekkere en makkelijke roerbakschotel met tofu en cashewnoten. Eigenlijk gebruik ik altijd de groenten die nog in de koelkast liggen. Vandaag waren dat champignons, courgette en rode paprika.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 courgette, in stukjes
    • 150 gr champignons, in stukjes
    • 2 wortels, schuin in plakjes gesneden
    • 340 gr tofu (stevige), in blokken van 2 x 2 cm gesneden
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 cm gemberwortel, fijngesneden
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn)
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 60 gr cashewnoten
    • 1/2 eetlepel olijfolie
    • 300 - 350 gr (basmati)rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet de pan nog 10 - 15 minuten onder een handdoek weg om na te stomen.
    2. Haal de tofu uit de verpakking, giet vocht af en wikkel de tofu in keukenpapier. Knijp voorzichtig overtollig vocht uit de tofu. Snij de tofu nu in blokken van ong. 2 bij 2 cm.
    3. Snij alle groenten fijn. Zet een pan met water op en kook hierin eerst de wortels 3 - 5 minuten. Haal de wortels uit het water met een schuimspaan (gooi water niet weg), en kook daarna de tofublokken ong. 5 minuten.
    4. Zet ondertussen een wok op het vuur, voeg sesamolie, sojasaus en mirin toe, en bak hierin de fijngesneden gember, knoflook, en lente-ui.
    5. Bak in een apart pannetje de cashewnoten een paar minuten in 1/2 eetlepel olijfolie goudbruin.
    6. Voeg de paprika, champignons en gekookte wortel toe aan de wok, en roer af en toe. Bak de groenten beetgaar.
    7. Voeg na ong. 5-7 minuten de gekookte tofu toe, gevolgd door de cashewnoten. Laat het gerecht nog even met de deksel op de wok pruttelen, ong. 3 minuten.
    8. Serveer het gerecht met de gekookte rijst.

    Tip:

    Tofu breekt makkelijk in stukjes, dus roer voorzichtig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren