Perfecte aardappelgratin

    Perfecte aardappelgratin

    162keer bewaard
    1uur


    244 personen hebben dit gemaakt

    Deze gegratineerde aardappels zijn romig, heerlijk en makkelijk om te maken. De knoflook is optioneel, maar het geeft echt diepte aan de smaak. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 ml slagroom
    • 1 ei
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • snufje nootmuskaat
    • 800 gr aardappels, geschild en in dunne plakjes
    • 1 teentje knoflook, geplet (optioneel)
    • 1 eetlepel boter
    • 50 gr geraspte Gruyère, Edammer of Emmental kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Klop de slagroom, eieren, zout, peper en nootmuskaat in een kom.
    2. Wrijf een ovenschaal van binnen helemaal in met de geplette knoflook. Vet de schaal in met 1 eetlepel boter. Verdeel de aardappels gelijkmatig in de schaal en schenk dan het roommengsel erover. Bestrooi met geraspte kaas.
    3. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het een goudbruin korstje heeft.

    Video

    Aardappelgratin
    Aardappelgratin

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    MichaHofwijks
    27

    - 18 feb 2013

    Nanda
    van
    13

    Lekker! Makkelijk om te maken en echt een heerlijk bijgerecht. - 29 jan 2013

    van
    4

    Makkelijk en lekker en weer eens iets anders dan gebakken of gekookte aardappel of puree. Dank voor dit recept Magda - 11 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren