Perfecte aardappelgratin

  • 3beoordelingen
  • 76keer bewaard
  • 1uur

Deze gegratineerde aardappels zijn romig, heerlijk en makkelijk om te maken. De knoflook is optioneel, maar het geeft echt diepte aan de smaak. Bekijk ook de video van dit recept!

Magda

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 200 ml slagroom
  • 1 ei
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • snufje nootmuskaat
  • 800 gr aardappels, geschild en in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, geplet (optioneel)
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gr geraspte Gruyère, Edammer of Emmental kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Klop de slagroom, eieren, zout, peper en nootmuskaat in een kom.
  2. Wrijf een ovenschaal van binnen helemaal in met de geplette knoflook. Vet de schaal in met 1 eetlepel boter. Verdeel de aardappels gelijkmatig in de schaal en schenk dan het roommengsel erover. Bestrooi met geraspte kaas.
  3. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het een goudbruin korstje heeft.

Video

Aardappelgratin

Aardappelgratin

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

MichaHofwijks
14

- 18 feb 2013

Nanda
van
7

Lekker! Makkelijk om te maken en echt een heerlijk bijgerecht. - 29 jan 2013

lizke
van
0

Makkelijk en lekker en weer eens iets anders dan gebakken of gekookte aardappel of puree. Dank voor dit recept Magda - 11 aug 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties