Perfecte aardappelgratin
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Perfecte aardappelgratin

  • 4,5 2
  • 58
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur

Deze gegratineerde aardappels zijn romig, heerlijk en makkelijk om te maken. De knoflook is optioneel, maar het geeft echt diepte aan de smaak. Bekijk ook de video van dit recept!

Magda

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 200 ml slagroom
  • 1 ei
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • snufje nootmuskaat
  • 800 gr aardappels, geschild en in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, geplet (optioneel)
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gr geraspte Gruyère, Edammer of Emmental kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Klop de slagroom, eieren, zout, peper en nootmuskaat in een kom.
  2. Wrijf een ovenschaal van binnen helemaal in met de geplette knoflook. Vet de schaal in met 1 eetlepel boter. Verdeel de aardappels gelijkmatig in de schaal en schenk dan het roommengsel erover. Bestrooi met geraspte kaas.
  3. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het een goudbruin korstje heeft.

Video

Aardappelgratin Aardappelgratin

Meer recepten

Beoordelingen (2)

12

- 18 feb 2013

6
van Nanda

Lekker! Makkelijk om te maken en echt een heerlijk bijgerecht. - 29 jan 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties