Engelse cheesecake

    Engelse cheesecake

    5keer bewaard
    6uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een typisch Engelse cheesecake die in de oven wordt gebakken. Ik gebruik een lekkere volle biokwark om deze kwarktaart te maken. Lees mijn tips en aanwijzingen onderaan dit recept, want dat vergroot de kans van slagen : )

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kwarktaart

    • 300 gr diepvries gemengde bosvruchten, ontdooid
    • 1/2 eetlepel boter om mee in te vetten
    • 150 gr volkorenbiscuit
    • 75 gr boter of margarine
    • 3 eieren, gesplitst
    • 300 gr verse roomkaas
    • 200 gr volle biokwark
    • 125 gr witte basterdsuiker
    • 1/2 eetlepel citroenrasp
    • 2,5 - 3 blaadjes (ongeveer) gelatine
    • 50 ml Zonnatura® bosvruchten-limonadesiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur15min 

    1. Laat de bosvruchten ontdooien, ong. 1 uur.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm in met boter.
    3. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller). Smelt 75 gr boter in een pannetje en giet daarna in een kom met de koekkruimels. Meng de boter en koekkruimels samen. Bedenk de bodem van de taartvorm met het kruimeldeeg. Druk met de bolle kant van een lepel aan.
    4. Splits de eieren. Meng de dooiers met de suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot er een glad mengsel ontstaat.
    5. Klop de eiwitten stijf en schep daarna door het roomkaasmengsel. Schep de helft van de bosvruchten door het roomkaasmengsel, en schep daarna in de taartvorm. Zet de taart ong. 1 uur en 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    6. Laat de taart als deze gaar is in de vorm helemaal afkoelen. Dit is belangrijk, anders smelt de gelatinelaag straks.
    7. Laat de gelatine in een kom met ruim koud water ong. 5 minuten weken. Breng 2 eetlepels water in een pannetje aan de kook, knijp de gelatine goed uit, haal de pan van het vuur, en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Los de gelatine al roerende op in het hete water. Laat de gelatine nu rustig afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gaat mengen met de bosvruchten.
    8. Voeg de resterende bosvruchten en de limonadesiroop toe aan de afgekoelde gelei, laat 15 minuten staan, zodat het lobbig wordt.
    9. Schenk de bosvruchtengelei over de afgekoelde kwarktaart. Zet de taart ong. 3 uur in de koelkast om op te stijven.

    Tips:

    Als de gelatine is opgelost, laat het dan rustig afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gaat mengen. Laat het niet snel in een bak koud water afkoelen! Zorg dat je de toplaag pas aanbrengt als de taart helemaal is afgekoeld, anders smelt de gelei in de taart!

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Sorry maar Engelse cheesecake gaat niet in de oven. Amerikaanse cheesecake wel. - 06 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren