Gebraden beenham

    Gebraden beenham

    5keer bewaard
    6uur30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Mexicaans recept voor Kerst. Gebraden beenham uit de oven met ananas. Gebruik een ongekookte, ongebakken, ongemarineerde beenham voor dit recept. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 26 

    • 1 beenham van 5-6 kilo
    • 6 teentjes knoflook
    • 1 middelgrote ui, in kwarten
    • zout en peper naar smaak
    • 70 gr blanke amandelen
    • 15 gedroogde pruimen zonder pit, in plakjes
    • 1 groot blik (ong 800 gr) ananasschijven, sap bewaard
    • 500 ml cider
    • 2 eetlepels reuzel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Prik het vlees in met een scherp mes, op een aantal plekken aan de bovenkant van de beenham. Leg het vlees in een grote kom.
    2. Pureer knoflook, ui, de helft van de cider, zout en peper in een blender tot een glad geheel. Schenk dit mengsel over het vlees in de kom. Dek af met huishoudfolie en laat minstens 6 uur of een nacht marineren in de koelkast.
    3. Haal het varkensvlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Leg in een braadslee en bewaar het vocht dat nog in de kom zit. Meng het ananassap erdoor.
    4. Steek de amandelen en pruimen in de sneetjes in het vlees en in het midden. Injecteer wat van de overgebleven cider in het vlees en schenk de rest eroverheen. Smeer de bovenkant van het vlees in met reuzel en bedek dan met ananasschijven. Bedek met aluminiumfolie.
    5. Bak de ham 5 tot 6 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Giet af en toe de apart gehouden sappen/marinade over het vlees tijdens het bakken. Verwijder het folie in de laatste 30 minuten van de baktijd om het vlees bruin te laten worden.

    Video

    Gebraden beenham
    Gebraden beenham

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren