Abrikozenjam

    (4)
    1 uur 25 minuten

    Een heerlijke jam voor als abrikozen in het seizoen zijn. En je hebt slechts twee ingrediënten nodig. Supermakkelijk om te maken!


    34 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 potten

    • 1 kg abrikozen
    • 700 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Kies de beste abrikozen uit, was ze en verwijder de pitten. Snijd ze in stukjes.
    2. Leg de abrikozen in een grote pan op een laag vuurtje. Voeg de suiker beetje bij beetje toe, blijf mengen en let op dat er niks aan de bodem van de pan blijft plakken. De suiker zal gaan karameliseren en de abrikozen zullen puree worden. Blijf een uur roeren.
    3. Wanneer het mengsel de kleur en textuur van jam begint te krijgen, proef je het om te kijken of het zoet genoeg is. Voeg, indien nodig, meer suiker toe. Schep het mengsel in schone warme potten, doe de deksels erop en zet opzij om af te koelen.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren