Peperonata (Italiaans bijgerecht)

    Peperonata (Italiaans bijgerecht)

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Erg smaakvol en makkelijk om te maken, een favoriet op Italiaanse tafels. Rooster wat brood en geniet van deze heerlijke saus met tomaat, ui en paprika. Lekker als lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 1 teentje knoflook (heel laten)
    • 1 rode ui, gesneden
    • 1 kg rode, gele, oranje en groene paprika's - in reepjes gesneden
    • 500 gr tomatensaus (passata)
    • 1 eetlepel gesneden kappertjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de hele teen knoflook en stukjes ui toe. Bak tot de ui zacht is.
    2. Haal de knoflook uit de pan (en gooi weg) en voeg de paprikareepjes toe. Zet de deksel op de pan.
    3. Bak 30 minuten en voeg dan de tomatensaus toe.
    4. Laat sudderen tot de paprika zacht is, voeg dan de kappertjes, zout en peper toe. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren