Aardappelhapjes met bacon en kaas

    Aardappelhapjes met bacon en kaas

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Aardappel gevuld met ontbijtspek, kaas, rozemarijn en ui, en dan gewikkeld in aluminiumfolie en gebakken. Ook geschikt voor bij een kampvuur!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 aardappels
    • 40 gr gerookt spek, gesneden
    • 2 dunne plakjes Provolone kaas
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 kleine ui, gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • extra virgine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Was de aardappels grondig, laat de schil erom en droog af. Zet 30 seconden in de magnetron om iets zachter te maken.
    3. Snijd ze door de lengte in twee. Leg 2 vellen aluminiumfolie klaar en leg iedere aardappelhelft op een vel. Doe wat bacon en een plakje kaas in iedere aardappel, evenals een takje rozemarijn en wat ui. Voeg zout en peper toe en sprenkel er wat olie over. Leg de andere aardappelhelft erop en wikkel de folie er goed om.
    4. Leg de twee pakketjes op een bakplaat en bak ze 50 minuten in de oven. Controleer ze zo nu en dan.

    Variatie

    Gebruik in plaats van spek en kaas tonijn uit blik. Bak een beetje knoflook bruin en meng de tonijn met wat olie erdoor. Doe dit mengsel halverwege de baktijd tussen de aardappels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren