Gebakken zeekat

    Lekker, snel en makkelijk: serveer deze intvis met couscous en gegrilde groenten.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olijfolie
    • 800 gr zeekat
    • 1 handvol peterselieblaadjes
    • 3 tot 4 knoflookteentjes, gehakt
    • witte peper naar smaak
    • sap van 1 citroen
    • zout naar smaak
    • 2 tot 3 muntblaadjes, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet een ovenschaal in met olie.
    2. Was de zeekat en leg in de ovenschaal. Voeg de peterselie, knoflook en witte peper toe.
    3. Bak 40 minuten in de oven. Nadat je de zeekat uit de oven haalt strooi je er wat zout, munt en een beetje citroensap over.

    Suggestie:

    Serveer de zeekat warm en met gegrilde groenten, couscous en een Griekse yoghurtsaus. De Griekse yoghurtsaus is makkelijk te maken: meng de yoghurt met het sap van een halve citroen en een snufje zout, peper en oregano. Meng goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren