Zwaardvis met een korstje van verse kruiden

    Zwaardvis met een korstje van verse kruiden

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze zwaardvisfilet wordt gevuld met kruiden en ansjovis en gebakken in de oven. Een heerlijk gerecht voor visliefhebbers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 gr marjolein
    • 20 gr dille
    • 20 gr basilicum
    • 20 gr peterselie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 gezouten ansjovis
    • 1 (600 gr) zwaardvisfilet
    • extra vergine olijfolie
    • 1 citroen, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was alle kruiden, verwijder de stengels, snijd ze en meng ze met wat zout.
    2. Spoel de ansjovis onder stromend water af, dep ze droog en snijd ze in de lengte doormidden.
    3. Maak inkepingen in beide uiteinden van de zwaardvisfilet en vul ze met de ansjovis. Bestrijk de vis met olie en dompel in het kruidenmengsel en rol de filet op.
    4. Maak een vel bakpapier nat en wring het uit. Leg het in een ovenschaal en leg de zwaardvis erop. Voeg de overgebleven kruiden toe.
    5. Bak de vis 25 minuten in de oven op 180°C / gasovenstand 4. De baktijd hangt af van de dikte van de filet. Als je een vleesthermometer gebruikt moet de interne temperatuur rond de 60-70°C zijn.
    6. Haal de vis uit de oven en serveer met de partjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren