Ovenschotel met makreel

    Ovenschotel met makreel

    8keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Voor dit unieke en makkelijke Italiaanse recept gebruik je verse makreel. De makreel wordt gebakken met salie en boter en dan afgebakken met een geklopt ei en op smaak gebracht met citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 verse makrelen
    • zout en peper naar smaak
    • 70 gr boter
    • 8 salieblaadjes
    • 2 eieren
    • sap van 1 citroen
    • 60 gr amandelschilfers, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3.
    2. Was en droog de makrelen, wrijf ze in met zout en rangschik ze in een ovenschaal met de boter en de salieblaadjes.
    3. Bak de makreel 20 minuten in de oven.
    4. Klop ondertussen de eieren met zout, peper en het citroensap samen.
    5. Giet het eimengsel over de makreel en bak nogmaals 8 minuten.
    6. Serveer warm met de geroosterde amandelen er bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren