Gebakken gevulde zeekat

    Gebakken gevulde zeekat

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een snel zeevruchtengerecht. Serveer de zeekat warm als hoofdgerecht met gebakken aardappels in de winter of met een salade in de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 groot ei
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 50 gr paneermeel
    • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
    • 1/2 teen knoflook, fijn gesneden
    • 1 bosje peterselie, fijn gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 8 grote zeekatten
    • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 240 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de over voor op 200 C / gasoven stand 6.
    2. Meng het ei, kaas, paneermeel, de uitgelekte tonijn, knoflook en de peterselie in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Maak de zeekat schoon en vul ze met het tonijnmengsel. Giet de olijfolie in een grote ovenschaal en leg de gevulde zeekat in de ovenschaal.
    4. Bak de zeekat 10 minuten in de oven en giet er dan de wijn over. Zet ze dan nog eens 20 tot 30 minuten terug in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren