Biefstuk met champignonroomsaus

    Biefstuk met champignonroomsaus

    3keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit biefstukje met champignonroomsaus fietst er wel in! Je kunt deze saus ook serveren over kip of varkensvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo biefstuk
    • 100 gr boter
    • 250 gr champignons
    • 250 gr augurken
    • zout en peer naar smaak
    • 200 ml slagroom
    • 1 citroen, geperst
    • verse gehakte peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de biefstuk aan alle kanten bruin in 50 gr boter.
    2. Snijd de champignons en augurken in stukjes. Roerbak de champignons en augurken in een grote steelpan in de resterende boter totdat de champignons bruin zijn, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de biefstuk, room en citroensap toe, kook ongeveer 10 minuten op medium vuur met de deksel erop.
    3. Voor het serveren haal je de deksel eraf en zet je het vuur 2 minuten op hoog. Leg alles op een serveerschaal en bestrooi met gesneden peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren