Mosselen di Amore

    Mosselen di Amore

    2keer bewaard
    20min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Gestoomde verse mosselen in een aromatische, eenvoudig te bereiden tomaten-kruidensaus. Gebruik verse mosselen en mosselen die tijdens het stomen niet opengaan weggooien. Serveren met verse peterselie, stokbrood en een fles wijn!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 400 gr passata
    • 1/2 theelepel droge oregano
    • 1/2 theelepel droge basilicum
    • mespuntje droge gemalen chilipeper
    • 225 gr linguine
    • 4 eetlepels witte wijn
    • 500 gr mosselen, schoongeschraapt en baard verwijderd
    • gehakte verse peterselie ter garnering
    • 1 citroen in stukjes, ter garmering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote braadpan op matig vuur de olie verhitten en daarin de knoflook transparant bakken.
    2. Tomaat, oregano, basilicum en gemalen chilipeper toevoegen. Het vuur laag zetten en 5 minuten zachtjes laten sudderen.
    3. Intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Afgieten en apart zetten.
    4. Wijn en mosselen aan de braadpan toevoegen, afdekken en 3-5 minuten op hoog vuur laten koken tot de mosselen open zijn.
    5. Over de hete pasta schenken, bestrooien met peterselie en wat citroensap erover uitknijpen. Garneren met resterende partjes citroen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren