Runderlever met appel en ui

    Runderlever met appel en ui

    1keer bewaard
    3uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om runderlever te bereiden, met de zoete smaak van appel en ui.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr runderlever, in dunne plakjes
    • 500 ml melk
    • 50 gr boter
    • 3 uien, dun gesneden
    • 3 appels, dun gesneden
    • zout naar smaak
    • 200 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 2uur weken  ›  Klaar in:3uur 

    1. Laat de lever een paar uur in de melk weken.
    2. Doe 25 gr boter in een steelpan en roerbak de ui en appel. Voeg wat zout toe en laat de appel en ui zachtjes bruin worden.
    3. Haal de stukjes lever uit de melk en dompel ze in de bloem. Haal de ui en appel uit de steelpan. Voeg de resterende 25 gr boter toe en bak de leverstukjes bruin, breng op smaak met zout. Roer dan de appel en ui erdoor en verhit tot alles warm is. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 minuten met de deksel erop staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren