Inloggen Aanmelden

Bigoli met een pittige tomatensaus en worst

Een heerlijke, makkelijke pastasaus met worst. Bigoli is een lange dikke spaghetti die goed bij deze pastasaus past. Als je geen bigoli hebt kun je gewoon spaghetti gebruiken. Serveer indien gewenst met Parmezaanse kaas en peterselie.

Aldo

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 450 gr bigoli pasta (of spaghetti)
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 varkensworstjes
  • 1/2 glas (ong. 60 ml) witte wijn
  • 500 gr passata
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de bigoli toe en kook deze in 8 minuten beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de ui toe.
  3. Breek de worstjes in stukjes en doe ze in de pan. Bak ze in een minuutje bruin.
  4. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
  5. Voeg de passata toe. Breng op smaak met zout, peper en de chili. Laat sudderen tot het enigszins in volume verminderd is.
  6. Roer de bigoli door de saus en serveer.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties