Yoghurtijs met bosbessen

    (1)

    Dit is een simpel verkoelend zomers dessert dat snel te maken is. Je kunt eventueel ook andere besjes gebruiken.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 of 4 ijsklontjes
    • 300 gr vanille yoghurtijs
    • 200 ml melk
    • 250 gr bosbessen
    • 3 eetlepels rice krispies (eventueel met chocoladesmaak)
    • 4 of 5 kleine muntblaadjes, fijngesneden
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de ijsklontjes in een theedoek en sla ze klein met een deegroller.
    2. Meng het yoghurtijs met de melk en de ijsklontjes tot je een schuimig mengsel hebt.
    3. Neem 4 serveerglazen en maak er 3 lagen in: bosbessen op de bodem, het ijsmengsel en dan de rice krispies. Maak dan weer een laag van het ijsmengsel, meer bosbessen, wat muntblaadjes en bestrooi tot slot met poedersuiker.
    4. Serveer koud.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties