Borlotti bonen met pasta

    Borlotti bonen met pasta

    1keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Als je verse borlotti bonen kunt vinden, maak dan dit heerlijke gerecht. De tomaten en verse basilicum geven er een extra lekkere smaak aan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr verse borlotti bonen
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 lente-ui, in kleine stukjes
    • 2 tot 3 romatomaten, geschild en zonder zaadjes
    • 1/2 stengel selderij, in blokjes
    • 1 wortel, in blokjes
    • 2 liter heet water
    • 1 theelepel zout
    • 125 gr tagliatelle
    • 1 handvol verse basilicumblaadjes
    • zwarte peper naar smaak
    • extra vergine olijfolie, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Haal de bonen uit de schil, spoel ze af en zet ze apart.
    2. Bak de lente-ui in 2 eetlepels olie in een grote pan bruin samen met de tomaten, selderij en wortel. Voeg de bonen toe, samen met wat zout en bedek ze met 2 liter heet water. Breng aan de kook en laat 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot de bonen zacht zijn.
    3. Controleer of je nog wat zout wilt toevoegen en voeg dan de tagliatelle toe. Als de pasta beetgaar is, sprenkel je er wat olijfolie over, en daarna de basilicumblaadjes en versgemalen peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren