Stoofpotje met varkensvlees, appels en ui

    Stoofpotje met varkensvlees, appels en ui

    4keer bewaard
    50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een elegant gerecht waarin gestoofd varkensvlees wordt gecombineerd met appel en ui. Heerlijk voor een feestje of een romantisch diner voor twee. Halveer in het laatste geval dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 teen knoflook, beetje gekneusd
    • zout en peper naar smaak
    • 700 gr varkensfilet
    • 1 grote ui
    • 125 to 180 ml Marsala wijn (sherry-achtige wijn)
    • 2 Granny Smith appels - ongeschild, zonder klokhuis, in partjes van 2 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een diepe koekenpan of braadpan en voeg de knoflook toe. Wanneer de knoflook gaat geuren haal je hem eruit. Bestrooi de filet met zout en peper en bak aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
    2. Snijd de ui in halve manen, doe in de pan en bak op medium vuur tot ze doorzichtig zijn. Voeg de Marsala wijn, appels en zout toe en meng goed. Leg het vlees weer terug op de appels en ui en zet de deksel erop. Laat 20 minuten op laag vuur pruttelen. Halverwege draai je het vlees om.
    3. Haal dan het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten. Laat de saus wat indikken als je hem te dun vindt.
    4. Snijd de filet in porties, verdeel ze over de borden en giet de saus erover.

    Tip:

    Als de saus te droog is, voeg dan een klontje boter toe. Je kan ook 2 grote varkensfilets tegelijk klaarmaken als je het recept wilt verdubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren