Gestoofde varkenshaas

    Gestoofde varkenshaas

    2keer bewaard
    2uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze varkenshaas wordt enkele uren gestoofd in een mengsel van ui, selderij, kruiden en mosterd. Gegarandeerd mals en smaakvol.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesneden
    • 1 selderijstengel, gesneden
    • 3 salieblaadjes, gesneden
    • 1 takje rozemarijn, gesneden
    • 1 teentje knoflook, gesneden
    • 200 ml olijfolie
    • 1 kilo varkenshaas
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels milde mosterd
    • 2 tot 3 eetlepels slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Bak de ui, selderij, salie, rozemarijn en knoflook in wat olie op middelhoog vuur. Bak in 15 minuten hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Breng op smaak met zout.
    2. Los de mosterd op in een beetje heet water, voeg toe aan de pan. Laat alles 2 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan, draai de varkenshaas zo nu en dan om.
    3. Snijd het vlees in plakjes en leg dit op een serveerschaal. Voeg wat slagroom toe aan de saus en roer goed. Giet de saus over het vlees en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren