Bruschetta met Italiaanse lardo (rugvet) en kerstomaatjes

    Bruschetta met Italiaanse lardo (rugvet) en kerstomaatjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lardo vindt niet iedereen lekker (het is een soort spek), maar als je ervan houdt, is het het lekkerst op warm geroosterd brood. Ik kan er echt van genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr kerstomaatjes
    • 1 theelepel extra vergine olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken
    • 1 teentje knoflook, gehalveerd
    • 1 Italiaans brood
    • 1 bosje rozemarijn, fijngesneden
    • 1 snufje zout
    • 200 gr lardo
    • versgemalen roze peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom samen met de olie, chilivlokken, rozemarijn en een halve knoflookteen. Voeg zout naar smaak toe en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Snijd het brood en rooster het knapperig. Wrijf het brood in met de andere helft van de teen knoflook.
    3. Verdeel de lardo over het brood en bedek met het tomatenmengsel. Bestrooi met de gemalen roze peperkorrels en serveer.

    Lardo di Colonnata

    Lardo di Colonnata is een typisch vleesgerecht uit Italie. Gebruik niet de gekoelde uit de supermarkt, de echt lekkere lardo kun je vinden in speciaalzaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren