Inloggen Aanmelden

Bretonse mosselen met kruiden en crème fraîche

Een eenvoudig mosselrecept uit Bretagne. Serveer met stukjes stokbrood en een droge witte wijn.

Kasienko

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 30 gr boter
  • 2 grote uien, geschild en in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1,25 kg mosselen, schoongeschraapt en baard verwijderd
  • 350 ml droge witte wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1/2 bakje (200 ml) crème fraîche
  • handje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. In een grote braadpan op een matig vuur de boter smelten en net bruin laten worden. Ui en selderij toevoegen en bakken tot de ui glazig is.
  2. Mosselen toevoegen en erdoor roeren. Een paar minuten nadat het mosselvocht is vrijgekomen, de wijn erbij schenken. Takjes tijm en laurierblad erdoor roeren, zout en peper erdoor roeren en onder frequent roeren nog 10 minuten laten sudderen.
  3. Als alle mosselen open zijn de crème fraîche erdoor roeren. Mosselen en saus over 4 grote soepkommen verdelen en garneren met wat peterselie en een schepje crème fraîche.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Mosselen
Mosselen (61)
Vis
Vis (1249)