Stoofschotel met hertenvlees

    Stoofschotel met hertenvlees

    8keer bewaard
    3uur20min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Een stoofpotje van hertenvlees met groenten, tomaat, cognac en kruiden. Serveer met aardappelpuree of polenta.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 700 gr hertenvlees, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kleine ui, in grote blokjes gesneden
    • 1 grote wortel, in grote blokjes gesneden
    • 1 grote pastinaak, in grote blokjes gesneden
    • 1 selderijstengel, in grote blokjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 tot 3 eetlepels gesneden verse peterselie
    • 2 hele kruidnagels
    • 2 hele jeneverbessen
    • 2 hele pimentbessen
    • 1 laurierblaadje
    • 120 ml cognac
    • 1 blik (400 gr) gesneden tomaten
    • 60 gr gedroogde bosbessen
    • 500 ml runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C / gasovenstand 3.
    2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper en doe in de pan. Bak het vlees bruin op middelhoog vuur. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
    3. Doe de ui, wortel, pastinaak en selderij in de pan en bak tot het geurig is. Voeg dan de knoflook, peterselie, kruidnagels, juniperbessen, pimentbessen en laurieblad toe en bak 1 tot 2 minuten mee.
    4. Voeg de cognac toe, evenals de tomaten, bosbessen runderbouillon en hertenvlees en breng weer op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en zet het deksel erop.
    5. Zet de ovenbestendige pan in de oven en laat de schotel 2 tot 2,5 uur met de deksel erop gaar stoven. Serveer met aardappelpuree of polenta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren