Crostini's met gekarameliseerde rode ui en kaas.

    Crostini's met gekarameliseerde rode ui en kaas.

    18keer bewaard
    1uur25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze gekarameliseerde rode uien worden gecombineerd met gorgonzola of geitenkaas en geserveerd op crackers of brood. Zo heb je een heerlijk voorgerecht of hapje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 450 gr rode uien, geschild en in grote stukken gesneden
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 eetlepel suiker
    • zout en peper naar smaak
    • Om te serveren
    • crackers, crostini of brood
    • 120 gr gorgonzola of geitenkaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg de ui toe en bak deze 30 minuten zachtjes.
    2. Voeg de azijn en suiker toe en brneg op smaak met zout en peper. Roer goed en laat de uien nog 30 tot 45 minuten koken, terwijl je vaak roert. De uien gaan hun vorm verliezen en karameliseren. Voeg van tijd tot tijd wat water toe als het mengsel te droog wordt.
    3. Serveer op crackers, crostini of brood, bedekt met wat gorgonzola of geitenkaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren