Wortels met Marsala wijn

    (2)

    Een heerlijke manier om wortels te bereiden, lekker als bijgerecht, maar het kan ook als voorgerecht.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr kleine wortels, geschraapt
    • 25 gr boter
    • 1 teentje knoflook, geplet
    • 100 ml Marsala wijn
    • 1/2 bouillonblokje (rund of kip), verkruimeld
    • zout en peper naar smaak
    • 1 bosje peterselie, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de wortels 10 minuten in gezouten water. Giet ze af en snijd ze in kleine plakjes of reepjes.
    2. Verhit de boter in een pan, voeg de knoflook toe en laat 2 minuten bakken, haal dan de knoflook weer uit de pan.
    3. Bak de wortels 3 minuten in de knoflookboter. Zet het vuur hoger en giet de wijn over de wortels. Laat de wijn verdampen. Laat de wortels op een laag vuurtje verder koken en verkruimel het bouillonblokje er beetje bij beetje over. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi met peterselie.

    Variatie:

    Je kan ook een zoete port gebruiken in plaats van Marsala wijn. En je kan ook gewone wortels gebruiken in plaats van kleine.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties