Ovenschotel met bloemkool, kaas en pasta

    Ovenschotel met bloemkool, kaas en pasta

    22keer bewaard
    40min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heelrijke ovenschotel met bloemkool, kaas en pasta. Guanciale lijkt op spek en kan weggelaten worden om het gerecht vegetarisch te maken. Je hele gezin zal er dol op zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr bloemkoolroosjes
    • 50 gr boter
    • extra vergine olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 400 gr guanciale, in stukjes (of spekblokjes)
    • 500 gr farfalle pasta
    • 4 plakjes kaas
    • 100 gr Provolone of Galbanino kaas, in kleine blokjes
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook deze gaar, giet daarna af.
    2. Verhit de helft van de boter en een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de ui en guanciale toe en bak tot de ui zacht is.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Kook ondertussen de pasta in gezouten water tot deze al dente is. Giet af. Doe in dezelfde pan waarin de pasta heeft gekookt 3 eetlepels olie. Voeg de helft van de bloemkool, de helft van de pasta, 2 plakjes kaas, de galbanino, Parmezaanse kaas en de guanciale toe. Roer voorzichtig tot het mengsel samenklontert en voeg dan de rest van de bloemkool en de pasta toe. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en giet het mengsel in de ovenschaal.
    6. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C totdat de kaas borrelt en bruin is aan de bovenkant. Serveer.

    Guanciale

    Als je geen guanciale kunt vinden (Italiaanse, gerookte varkenswang), kun je ook gerookte ham of spek gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    makkelijk klaar te maken. Ook met gebruik van andere kaas een verrukkelijke ovenschotel. - 07 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren