Bloemkoolkroketjes

    Bloemkoolkroketjes

    9keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om bloemkool te bereiden op een manier waar zelfs mensen die niet van groenten houden dol op zullen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr bloemkool, in roosjes
    • 1 ei, geklopt
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak
    • paneermeel, zoveel als nodig
    • zwarte olijven, in plakjes gesneden (optioneel)
    • 2 ansjovis filets, gesneden (optioneel)
    • extra vergine olijfolie, om te bakken
    • 1 teentje knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Stoom of kook de bloemkool gaar, giet goed af.
    2. Leg de bloemkool in een kom en voeg het ei, de Parmezaanse kaas, zout, peper en paneermeel toe en meng tot het op een deeg lijkt. Je kunt nu wat olijven of ansjovis toevoegen, indien gewenst. Maak kleine kroketjes van het mengsel.
    3. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe zodat de hele bodem van de pan bedekt is. Voeg de knoflook toe om de olie op smaak te brengen.
    4. Bak de kroketjes in de hete olie tot alle kanten goudbruin zijn.

    Tip

    Serveer dit gerecht met gekookte worteltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren