Kerriemosselen

    Kerriemosselen

    2keer bewaard
    55min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Mosselen gestoomd in roomsaus met witte wijn en een vleugje kerrie. Een makkelijk en heerlijk recept, echt reuzelekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 sjalotten, versnipperd
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 350 ml droge witte wijn
    • 1 bakje (227 ml) volle room
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 32 mosselen, schoongeschraapt en baard verwijderd
    • 30 gr boter
    • handje gehakte peterselie
    • flinke hand gehakte lente-ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Sjalot en knoflook in een grote pan kokende wijn glazig laten worden.
    2. Room en kerriepoeder erdoor roeren. De mosselen toevoegen als de saus helemaal verhit is. De pan afsluiten en de mosselen een paar minuten stomen tot de schelpen wijd geopend zijn. De mosselen met een schuimspaan in een kom scheppen. De saus in de pan laten en ongeopende mosselen weggooien.
    3. Boter door de roomsaus mengen. Het vuur uitzetten en peterselie en lente-ui erdoor roeren. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren